بادام زمینی (Arachis hypogaea) از مواد غذایی و حبوباتی است که منشأ آن در ابتدا از آمریکای جنوبی بوده و امروز نیز در خیلی از نقاط دنیا پرورش داده میشود. این ماده غذایی با نامهای مختلفی مانند بادام زمینی، پسته شامی، آجیل زمینی و گوبرز شناخته میشود.
بادام زمینی علیرغم داشتن نام مشابه بادام، هیچ ارتباطی خاصی با بادام درختی ندارد. این ماده غذایی به عنوان یک ماده غذایی زیر مجموعه حبوبات، بیشتر دارای شباهتهایی با مواد غذایی مانند لوبیا، عدس و سویا میباشد.
در خیلی مناطق دنیا، بادام زمینی به ندرت خام مصرف میشود. همچنین این ماده غذایی محبوب به صورت بو داده یا به عنوان کره بادام زمینی مورد استفاده قرار میگیرد. سایر محصولات تولیدی از بادام زمینی شامل روغن بادام زمینی، آرد و پروتئین است. از این محصولات در تهیه انواع غذاها مانند دسر، کیک، شیرینی، تنقلات و سس استفاده میشود. بادام زمینی سرشار از پروتئین، چربی و مواد مغذی مختلف سالم است. مطالعات نشان میدهد که بادام زمینی حتی ممکن است برای کاهش وزن مفید بوده و موجب کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی شود.
برای درک بهتر جایگاه این ماده غذای عناصر مهم در هر 100 گرم بادام زمینی خام به شرح زیر میباشد:
منبع خوبی از پروتئین است. محتوای پروتئین 22 تا 30 درصد از کل کالری این ماده را غذایی را تشکیل داده و بادام زمینی را به منبع عالی پروتئین گیاهی تبدیل میکند. فراوانترین پروتئینهای موجود در بادامزمینی، آراشین و کناراشین میباشند که میتوانند به شدت برای برخی افراد آلرژیزا بوده و بروز واکنشهای شوند که زندگی فرد را تهدید کند.
در مطالعات مختلفی مشاهده شده است که خوردن بادام زمینی و همچنین انواع دیگر آجیل، میتواند موجب پیشگیری از ابتلا فرد به بیماریهای قلبی عروقی شود. این مزایا احتمالاً در نتیجه عوامل مختلفی روی میدهد. قابل توجه است که بادام زمینی حاوی تعدادی از مواد مغذی مفید برای حفظ و ارتقای سلامت قلب است. این مواد مغذی شامل ویتامینهای مختلف به ویژه ویتامینهای محلول در آب (ویتامینهای گروه B) منیزیم، نیاسین، مس، اسید اولئیک و چندین آنتی اکسیدان مانند رسوراترول میباشند.
سنگ کیسه صفرا خیلی از افراد بزرگسال را در سراسر دنیا مبتلا و تحت تأثیر خود قرار میدهد. در مطالعه مشاهدهای نشان میدهد که مصرف منظم بادام زمینی ممکن است خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را در مردان و زنان کاهش دهد. از آنجایی که بیشتر سنگهای صفراوی عمدتاً از کلسترول تشکیل شدهاند، اثر کاهش کلسترول بادام زمینی ممکن است دلیل این امر باشد.
بادام زمینی از جمله حبوبات محبوب با جامعه هدف کشورهای توسعه یافته و همچنین در حال توسعه میباشد. این ماده غذایی میتواند مکمل خوبی برای آجیل و دیگر خشکبار باشد. فرآیند صادرات جهانی مغز بادام زمینی به طور فزایندهای در جهان رواج یافته است که منجر به افزایش تولید بادام زمینی شده است. همچنین کیفیت بالا و نیز قیمت موجب شده که کشورهای زیادی در دنیا متقاضی واردات این ماده غذایی از کشور ایران شوند.
بادام زمینی بعد از جمعآوری و خرید از کشاورز میتواند به صورتهای مختلفی به مشتریان بالقوه از جمله تاجران و فروشگاه زنجیرهای یا فروشگاه پخش کننده آن عرضه شود. نحوه خرید این محصول متفاوت است؛ گاهی این محصول به صورت بوده و بیرون از غلاف و پوشش و حتی پوست آن فروخته میشود. بعضی اوقات هم این ماده غذایی به همراه غلاف پیرامونیاش به فروش میرسد. خیلی مواقع به جز خود بادام زمینی، آرد، روغن و کره بادام زمینی هم متقاضیان فراوانی دارد. شهرت بالای کره بادام زمینی به دلیل تأثیر مثبت کره بادام زمینی بر سلامت انسان میباشد.
همانطور که گفته شد، توزیع این ماده غذایی میتواند از طریق تاجران و همچنین فروشگاه توزیعکننده عمده آن صورت گیرد. برای توزیع بادام زمینی به صورت خام این محصول از کشاورز در مقادیر بالا خریداری میشود و بعد از تمیز کردن در قالبهای مختلف چه همراه با غلاف و چه بدون آن عرضه میشود.
البته در خیلی جوامع عمده شکل مصرفی بادام زمینی به صورت بوداده و مزه دار میباشد. برای این منظور تجار و شرکتها و کارخانههای مختلفی این ماده غذایی را خریداری کرده و بعد از انجام فرایندهای مختلف این محصول محبوب را راهی بازار میکنند.
یکی از قالبهای عرضه بادام زمینی، بستهبندی این ماده غذایی چه به صورت خام و چه به صورت بو داده است. برای این منظور بادام زمینی را بعد از فرایندهای مورد نیاز در بستههای کوچک و در طعمهای مختلفی راهی بازار فروش میکنند.
برای صادرات این محصول هم یکی از شروط مهم بستهبندی خوب و با کیفیت این محصول است. این محصول اگر در بستهبندیهای کوچک به متقاضی خارجی برسد با یک اتمسفر نگهدارنده یا شرایط خلأ همراه میشود. وجود این اتمسفر یا شرایط خلأ در بادام زمینی بستهشده برای پیشگیری از بروز لطمات به این ماده غذایی میباشد. در اندازه و وزنهای خیلی بالاتر (از بسته بندی 1 کیلویی تا بسته بندی 25 کیلویی) نیز کیفیت بستهبندی و پوشش از نکات مهم میباشد و باید طوری باشد که از ابتلای این ماه غذایی به مخاطراتی از جمله سموم قارچی مانند آفلاتوکسین (که سرطان زا است) پیشگیری شود. معمولاً مقداری از آفلاتوکسین در فرایند بو دادن کاسته میشود ولی راهکارهای مهمتر برداشت مناسب بادام زمینی و نگهداری آن در شرایط مطلوب میباشد.
در بالا در مورد بسته بندی مناسب بادام زمینی گفتیم. قبل از بسته بندی و ارائه این محصول به مشتریان جهانی، باید تمرکز بر کشت صحیح، برداشت درست و نگهداری این ماده غذایی در مکان و شرایط مناسب باشد. قبل از نگهداری نیاز است که حذف پوست، سنگ و دانههای ریز و چروکیده صورت پذیرد. تمیزی، درشتی و یکدستی بادام زمینی میتواند عاملی مهم در انتخاب آن توسط خریداران جهانی اعم از خریداران عمده یا جز باشد.
در زمینه درشت بودن بادام زمینی این مورد عامل مهمی بوده و معمولاً روش معینی برای تعیین آن وجود دارد. برای رسیدن به این هدف تعداد بادام زمینی موجود در یک اونس (معادل 28 گرم) را میشمارند و آن را بر مبنای تعداد تقسیمبندی میکنند که شامل موارد زیر میباشد:
این امر میتواند در دسته بندی بادام زمینی و ارائه بهتر آن به خریداران احتمالی مفید باشد.
معمولاً بادام زمینی ارائه شده از طرف هر کشوری دارای ویژگیهای مختص به خود است. معمولاً شهرت بادام زمینی عرضه از کشور ایران به بازارهای جهانی به خوش طعم بودن آن است. در مقابل کشورهای صاحب نام در بازار جهانی فروش بادام زمینی، دارای سیستمهای مطلوبی برای نگهداری این ماده غذایی و همچنین یکدست کردن اندازه بادام زمینی در محصول بسته بندی شده میباشد.
گذار هرچه بیشتر به طرف جمعآوری مکانیزه و بهتر کردن شرایط نکرده و همچنین بهرهگیری از تکنولوژی روز دنیای در بسته بندی و یکدست کردن اندازه بادامها میتواند منجر به بهتر شدن شرایط رقابت بادام زمینی ایران با بادام زمینی ارائه شده از طرف کشورهایی مانند جمهوری خلق چین، ایلات متحده آمریکا، هند، آرژانتین، برزیل و … شود.
گاهی این محصول توسط خریدارانی در دنیا به صورت عمده و خام از تاجران یا کشاورزان ایرانی (با واسطه) خریداری میشود. سپس با نگهداری، فرآوری و بسته بندی مناسب به بازارهای فروش جهانی عرضه میگردد.
خرید عمده بادام زمینی ایران توسط دیگر کشورها و عرضه آنها بعد از فرآوری و بسته بندی مناسب، خود میتواند نشانهای از بازار عظیم و بالقوه جهانی باشد که میتواند با بهبود شرایط نگهداری و عرضه در انتظار بادام زمینی تولیدی در ایران باشد. از این رو در درازمدت میتوان با رعایت استانداردهای جهانی (مخصوصاً استانداردهای سختگیرانه کیفیت اتحادیه اروپا) به بیشتر بودن سهم ایران از صادرات بادام زمینی به کشورهای مختلف دنیا امیدوار بود.
سایت تبلیغاتی دورگو از جمله سایتهای قدرتمند و مؤثر در زمینه فروش محصولات عمده در زمینه های مختلف میباشد. جهت اطلاعات بیشتر با این سایت و بهرهگیری از خدمات آن میتوانید آگهی محصول مورد نظر خود را ارسال و از مزیت های چشمگیر آن بهره مند شوید.
اصفهان، خیابان جی
09138699984
bazarnew94@gmail.com
از 8 صبح تا 12 شب