پیاز قرمز چیست؟

پیاز قرمز سبزیجاتی از تیره آلیوم هستند و با سیر، موسیر و تره فرنگی قرابت ژنتیکی بالایی دارند. هر فرد به طور متوسط سالانه تقریباً 5 کیلو از این غذای تند و همه کاره را به صورت خام، پخته، ترشی یا پودر مصرف می‌کند. آن‌ها خوشمزه و نسبتاً ارزان بوده و دارای طیف گسترده‌ای از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی سالم هستند.

انواع پیاز

شما می‌توانید از بین انواع پیازها از جمله پیاز زرد، قرمز، سفید و سبز (که پیازچه نیز نامیده می‌شود) و موسیر،  نوع مدنظر خود را انتخاب کنید.

1) پیاز زرد

این پیازهای زرد و قهوه‌ای طعم  تند و قوی دارند.

2) پیاز سفید

پیاز سفید ملایم‌تر از پیاز زرد است. می‌توانید آن‌ها را به صورت خام و به عنوان چاشنی در غذاها استفاده کنید

3) موسیرها

این پیازهای کوچک شباهت زیادی از نظر طعم با سیر دارند و در خیلی از غذاها به کار گرفته می‌شوند.

4) پیازچه/ پیاز سبز

این پیازهای بلند و باریک معمولاً به صورت خام استفاده می‌شوند.

5) پیاز قرمز

همه انواع پیاز برای شما مفید هستند، اما این نوع پیاز با رنگ ارغوانی مایل به قرمز تیره که گاهی پیاز بنفش نامیده می‌شود، دارای سطوح بالایی از کوئرستین و سایر ترکیبات گیاهی مفید به نام فلاونوئیدها است. فلاونوئیدها به بسیاری از میوه‌ها، سبزی‌ها و گل‌ها رنگ می‌دهند و در ارتقای سلامت نقش مهمی دارند. پیاز قرمز طعم ملایم و شیرینی دارد و به بسیاری از غذاها رنگ و طعم می‌بخشد. آن‌ها را به صورت خام به عنوان افزودنی ترد در سالاد، ساندویچ و غذاهایی استفاده می‌کنند.

فواید پیاز قرمز در حفظ  و ارتقای سلامتی

خواص دارویی پیاز هزاران سال است که مورد اعتماد است. ظاهراً ورزشکاران یونان باستان از پیاز برای تصفیه خون خود استفاده می‌کردند، در حالی که پزشکان قرون وسطی و سنتی آن را برای کمک به درمان سردرد، بیماری قلبی و زخم‌های دهان تجویز می‌کردند. پیاز قرمز سرشار از مواد شیمیایی می‌باشد که می‌تواند به محافظت از قلب شما کمک کند، خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را کاهش داده و ساخت انسولین را برای بدن آسان‌تر کند. پیاز همچنین یکی از بزرگ‌ترین منابع گیاهی کوئرستین است که یک ترکیب گیاهی با فواید بسیاری در حفظ و ارتقای سلامتی می‌باشد. در ادامه به بررسی نقش این ماده غذایی در حفظ و سلامت بدن ما می‌پردازیم.

 

مواد مغذی پیاز قرمز

پیاز قرمز دارای مواد مغذی متراکم است، پیاز قرمز کالری کمی دارد اما سرشار از ویتامین، فیبر و مواد معدنی است. یک پیاز متوسط (110 گرمی) حاوی موارد زیر است:

کالری: 44

پروتئین: 1.2 گرم

کربوهیدرات: 10.3 گرم

قند: 4.7 گرم

فیبر: 1.9 گرم

چربی: 0.1 گرم

پتاسیم: 3.4 درصد از نیاز روزانه (DV)

ویتامین :C 9  درصد از  نیاز روزانه (DV)

پیاز قرمز سرشار از ویتامین C است که به بالا رفتن سطح سلامت و ایمنی، تولید کلاژن و جذب آهن کمک می‌کند. همچنین این ویتامین یک آنتی‌اکسیدان قوی است که می‌تواند به محافظت از سلول‌های شما در برابر مولکول‌های ناپایدار و آسیب رسان به نام رادیکال‌های آزاد کمک کند. پیاز قرمز سرشار از ویتامین‌های گروه B از جمله فولات و ویتامین B6 است. این ویتامین‌ها نقش کلیدی در متابولیسم، تولید گلبول‌های قرمز و عملکرد عصبی دارند. در نهایت، پیاز قرمز منبع خوبی از پتاسیم است که در  حفظ عملکرد سلولی، تعادل مایعات، انتقال عصبی، عملکرد کلیه و انقباض عضلانی نقش مهمی دارد. میانگین دریافت پتاسیم روزانه خیلی از افراد نیمی از مقدار توصیه شده 4700 میلی گرم در روز است؛ بنابراین، افزودن پیاز قرمز به رژیم غذایی خود یک راه عالی برای افزایش مصرف پتاسیم و تأمین این ماده مغذی و پیشگیری از بروز اثرات خطرناک کمبود آن در بدن ما است.

پیاز قرمز مفید برای سلامت قلب

پیاز قرمز حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیباتی است که ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را با مبارزه با التهاب و کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول کاهش دهد. آن‌ها حاوی مقدار زیادی کوئرستین که یک آنتی‌اکسیدان فلاونوئید و ضد التهاب است می‌باشد که ممکن است به کاهش فشار خون بالا کمک کند.

دیگر نقش‌های پیاز قرمز مفید در حفظ و ارتقای سلامتی ما

1) مصرف پیاز قرمز خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان معده و روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

2) خوردن پیاز قرمز به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کند که این امر برای افراد مبتلا به  بیماری دیابت یا پیش دیابت بسیار مهم است.

3)  پیاز قرمز به تقویت استخوان‌های بدن و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان کمک می‌کند.

4) پیاز قرمز در مبارزه با باکتری‌های بالقوه خطرناک می‌تواند نقش مفیدی داشته باشد.

5) پیاز منبع غنی از فیبرهای غذایی و ترکیبات پری بیوتیک است که برای سلامتی و  در حفظ حالت مطلوب روده دارای نقش مفیدی است.

پیاز قرمز سبزی پرورشی  محبوب برای صادرات

پیاز قرمز از جمله محبوب‌ترین گونه‌ها در بین پیاز است که در کشور ما مصرف گسترده‌ای دارد. علاوه بر مصرف زیاد، پیاز قرمز می‌تواند هدف خوبی برای صادرات به کشورهای همسایه از جمله کشورهای موجود در منطقه خاورمیانه و حتی سراسر جهان باشد. پیاز قرمز می‌تواند در قالب تازه و یا در دیگر قالب‌ها نظیر پیاز خشک شده، پودر پیاز یا آب پیاز به مصرف کنندگان عرضه شود اما عمده‌ترین شکل توزیع پیاز قرمز تازه است که باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد.

پیاز قرمز تازه برای صادرات به کشورهای همسایه و سراسر دنیا

پیاز قرمز می‌تواند به بسیاری از خریداران و مشتریان عمده در کشورهای مختلف صادر گردد. در خاورمیانه با توجه به مراودات نزدیک با قطر و عراق این دو کشور خریداران عمده این محصول هستند. دیگر کشورهای منطقه خاورمیانه هم می‌توانند با سیاست‌های درست صادراتی پیاز قرمز به بازاری همیشگی برای خرید این سبزی پرطرفدار تبدیل شوند. دیگر کشورهای همسایه که از مشتریان پر و پا قرص این محصول غذایی هستند ترکیه، افغانستان و پاکستان می‌باشند.

در بعد جهانی بلغارستان و روسیه و دیگر کشورهای حوزه بالکان علاقه زیادی به خرید و توزیع این ماده غذایی بین مصرف کنندگان دارند. این بازار بالقوه که جمعیت زیادی هم دارد، می‌تواند در درازمدت نیاز خود را به پیاز قرمز از ایران تأمین کند؛ اما می‌توان تنها به این بازارهای سنتی اکتفا نکرد و پیاز قرمز را به سرتاسر جهان صادر کرد ولی این هدف پیش‌نیازهایی  دارد که در ادامه ذکر می‌گردد.

تأمین پیاز قرمز با کیفیت به صورت عمده و بسته ‌بندی شده برای بازار جهانی

پیاز قرمز می‌تواند یکی از مواد غذایی صادراتی ایران در سراسر دنیا باشد اما برای رسیدن به این هدف باید پیاز قرمز صادراتی از نظر کیفیت، بسته بندی و عرضه در سطح بالایی باشد.

1) داشتن کیفیت از پیش‌شرط‌های اساسی در انتقال و صادرات پیاز قرمز به کشورهای مختلف است. پیاز قرمز صادر شده باید تازه و خوش طعم و بو و همچنین فاقد لک و خرابی در خود باشد. این امر از طریق ذخیره و انبار کردن درست پیاز قرمز انجام می‌شود. در صورتی که دما و رطوبت محیط برای نگهداری پیاز قرمز مناسب باشد می‌توان این محصول را تا زمان عرضه و توزیع نگهداری کرد در صورت عدم وجود دما، رطوبت و محیط مناسب نگهداری پیاز قرمز می‌تواند دچار فساد و خرابی ظاهری شده و یا بدتر اینکه جوانه بزند و در این حالت این محصول خراب شده و پتانسیل صادرات را از دست می‌دهد. از این رو نیاز است که در صورت مشاهده، پیازهای جوانه‌زده به‌سرعت از میان پیازهای سالم جمع و حذف شوند.

2) همچنین به جز ظاهر سالم باید پیاز قرمز شکل و اندازه تقریباً یکسانی داشته باشند. این امر در بالا بردن کیفیت بسته بندی و همچنین چشمگیر بودن بسته بندی در قالبی متوازن و یکدست نقش مهمی ایفا می‌کند. نکته جالب اینکه ترکیه که از خریداران پیاز قرمز ایران است، خود این محصول را با یک بسته بندی تازه و زیبا و در قالبی جدید و البته قیمتی متفاوت به دنیا عرضه می‌کند.

عرضه پیاز قرمز پرورش یافته در ایران به دیگر کشورهای دنیا

بسیاری از کشورهای دنیا که آب و هوا معتدل دارند در زمینه تولید و صادرات پیاز قرمز فعالیت دارند. ایران هم از جمله این کشورها است که با بهره‌گیری از آب و هوای معتدل و کوهستانی مناطقی مختلفی از کشور می‌تواند این ماده غذایی را به صورت عمده تولید و به مصرف کنندگان داخلی و همچنین خریداران و گروه هدف خارجی ارائه دهد.

نکته مهم در بازاریابی ما قیمت پایین پیاز قرمز ارائه شده توسط ایران است که اگر با کیفیت این ماده غذایی و بسته بندی و توزیع صحیح همراه شود، می‌تواند در تسخیر بازارهای جهانی حرف زیادی برای گفتن داشته باشد. این محصول معمولاً در قالب سفارش‌های بزرگ مثلاً 20 تنی درخواست می‌شود  و در این حالت شرایط نگهداری، بسته و توزیع نقش مهمی دارد. اگر چه پیاز قرمز ایران ارزان و دارای قیمتی منصفانه و دلربا است ولی هنوز در زمینه نگهداری، بسته بندی و شرایط ایده آل در صادرات و توزیع به خریداران عمده و جزئی بین‌المللی نیاز به اقدامات فراوان دیگری می‌باشد.

معرفی سایت تبلیغاتی دورگو

سایت ثبت آگهی دورگو از جمله سایت‌های قدرتمند و مؤثر در زمینه فروش محصولات عمده در زمینه‌های مختلف می‌باشد. جهت اطلاعات بیشتر با این سایت و بهره‌گیری از خدمات آن می‌توانید آگهی محصول مورد نظر خود را ارسال و از مزیت‌های چشمگیر آن بهره‌مند شوید.

بالا