فلفل میوهای از موادی غذایی است که با محصولات دیگری مانند فلفل چیلی، گوجه فرنگی ها و میوه نان که همگی بومی آمریکای مرکزی و جنوبی هستند، مشابهت دارد. فلفل دلمهای که فلفل شیرین هم نامیده میشود را میتوان به صورت خام یا پخته مصرف کرد. فلفل دلمهای مانند خویشاوندان نزدیک خود، گاهی خشک و پودر میشود. در این صورت به آنها پاپریکا میگویند. فلفل دلمهای در رنگهای مختلفی مانند قرمز، زرد، نارنجی و سبز وجود دارد که نارس هستند. فلفلهای سبز و نارس طعم کمی تلخ دارند و نسبت به فلفلهای کاملاً رسیده کمتر شیرین هستند.
فلفل دلمهای تازه و خام عمدتاً از آب (92%) تشکیل شده است. بقیه وزن فلفل دلمهای شامل کربوهیدراتها و مقدار کمی پروتئین و چربی است. مواد مغذی اصلی موجود در 3.5 اونس (100 گرم) فلفل دلمهای خام و قرمز شامل موارد زیر میباشد:
کالری: 31 کالری
آب: 92%
پروتئین: 1 گرم
کربوهیدرات: 6 گرم
شکر: 4.2 گرم
فیبر: 2.1 گرم
چربی: 0.3 گرم
فلفل دلمهای عمدتاً از کربوهیدراتها تشکیل شده است که بیشتر محتوای کالری آنها را تشکیل میدهد ، از این رو هر 3.5 اونس (100 گرم) فلفل دلمهای در بر گیرنده 6 گرم کربوهیدرات میباشند. کربوهیدراتها عمدتاً قندهایی مانند گلوکز و فروکتوز هستند که مسئول طعم شیرین فلفل دلمهای رسیده هستند. فلفل دلمهای همچنین حاوی مقادیر کمی فیبر البته نسبت به کالری، آنها منبع فیبر بسیار خوبی هستند.
مانند اکثر غذاهای گیاهی کامل، فلفل دلمهای نیز یک غذای سالم محسوب میشود. مصرف زیاد میوهها و سبزیها با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن مانند سرطان و بیماریهای قلبی مرتبط است. علاوه بر این، فلفل دلمهای ممکن است تعدادی دیگر از فواید سلامتی داشته باشد.
شایعترین انواع اختلالات بینایی شامل دژنراسیون ماکولا و آب مروارید است که علت اصلی آن افزایش سن و عفونت است. با این حال، تغذیه نیز ممکن است نقش مهمی در ایجاد یا پیشگیری از ابتلای به این بیماریها داشته باشد.
لوتئین و زآگزانتین از کاروتنوئیدهایی میباشند که در مقادیر نسبتاً بالایی در فلفل دلمهای یافت میشوند و با دریافت آنها میتوانند به مقدار کافی سلامت چشم را بهبود بخشند. در واقع، آنها از شبکیه شما یعنی دیواره داخلی چشم که حساس به نور میباشد در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت میکنند.
تعدادی از مطالعات نشان میدهد که مصرف منظم غذاهای غنی از این کاروتنوئیدها مانند فلفل دلمهای ممکن است خطر ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد. بنابراین، افزودن فلفل دلمهای به رژیم غذایی ممکن است به کاهش خطر ابتلا به اختلالات بینایی کمک کند.
کم خونی یک بیماری شایع است که با کاهش توانایی خون برای حمل اکسیژن مشخص میشود. یکی از شایعترین علل کم خونی کمبود آهن است که علائم اصلی آن ضعف و خستگی است. فلفل دلمهای قرمز نه تنها منبع مناسبی از آهن است، بلکه سرشار از ویتامین C است که جذب آهن را از روده شما افزایش میدهد. در واقع، یک فلفل دلمهای قرمز متوسط ممکن است حاوی 169 درصد نیاز روزانه به ویتامین C باشد.
جذب آهن در رژیم غذایی با مصرف میوهها یا سبزیها سرشار از ویتامین C به میزان قابل توجهی افزایش مییابد. به همین دلیل، خوردن فلفل دلمهای خام در کنار غذاهای غنی از آهن مانند گوشت یا اسفناج ممکن است به افزایش ذخایر آهن بدن شما کمک کرده و خطر کم خونی را کاهش دهد.
فلفل دلمهای جز سبزیهایی است که میتواند در زمینهای کشاورزی یا گلخانه پرورش داده شود. محبوبیت این ماده غذایی در تهیه غذا یا به کار گرفتن آن در تهیه انواع ترشی یا سالادها باعث شده که منبع خوبی برای ارزآوری از طریق صادرات غیر نفتی باشد. فلفل دلمهای ایران این پتانسیل را دارد که به خیلی از کشورهای آسیایی و حتی در سراسر دنیا صادر شود
اما شرط انجام این امر چیست؟ طبیعتاً خیلی از کشورها دقت بالایی در ارزیابی واردات مواد غذایی خود دارند. طبیعتاً بالا بودن کیفیت فلفل دلمهای صادراتی باعث تداوم جذب آن بازار و رونق روزافزون آن خواهد شد در مقابل عدم رعایت استانداردهای لازم موجب از بین رفتن اعتماد و سرمایهگذاری بر روی این ماده غذایی از طرفداران خریداران آن خواهد شد.
کیفیت فلفل دلمهای باید بالا و دارای حس تازگی و طراوت باشد. پرورش صحیح این ماده غذایی و برداشت مناسب آن موجب جلوگیری از ابتلای این ماده غذایی به آفات و همچنین پیشگیری از وارد شدن لطمات به بافت آن خواهد شد. اگر فلفل دلمهای دچار لطمه و آسیب بافتی شود به تدریج و با توجه به تغییر شرایط این ماده غذایی راه برای فعالیت میکروارگانیسمها و متعاقباً خرابی کامل آن تسهیل خواهد شد. از این از کاشت تا برداشت باید نظارت و پایش مناسبی صورت گیرد تا محصولی با کیفیت تولید و جمعآوری شود.
حال که محصولی با کیفیت و بدون داشتن آسیب یا لطمات بافتی تهیه شده، نوبت به بسته بندی و انتقال یا نگهداری با کیفیت فلفل دلمهای برای صادرات به کشورهای مختلف همسایه یا کشورهای مختلف در قارههای مختلفی میرسد.
بسته بندی فلفل دلمهای باید به گونه ای باشد که لطمهای به کیفیت و تازگی این ماده غذایی وارد نکند. اگر بسته بندی این ماده غذایی در سبدهای چوبی یا روباز باشد باید فلفل دلمهای طوری در این سبدها چیده شود که اولاً به آن ضربهای وارد نشود و همچنین مطلوب است که در هر سبد فلفلهای دلمهای به صورت جدا از هم چیده شوند این کار هم باعث جلوگیری از ضربه خوردن محصول خواهد شد و هم از جنبه دیداری دلپذیرتر است.
اگر بسته بندی این ماده غذایی بسته و از جنس نایلون باشد باید دید که چه اتمسفری برای نگهداری آن مناسب است. همچنین گرمی یا سردی هوا نیز میتواند مؤثر باشد چنانچه این محصول نباید دچار یخ زدگی شود و همچنین نباید در معرض هوای خیلی گرم قرار داده شود چون این نوع هوا موجب تسهیل در فساد غذایی فلفل دلمهای خواهد شد.
مورد بعدی استفاده از سموم کشاورزی در پرورش فلفل دلمهای چه در گلخانه و چه زمینهای کشاورزی میباشد که باید در حدی محدود باشد که بتواند استانداردهای واردات مواد غذایی کشورهای خریدار را رعایت کند. نکته مهم در صادرات به دست آوردن اعتماد خریداران است که باعث میشود صادرات این ماده غذایی محبوب همیشگی و با رونق هرچه بیشتر باشد. این اعتماد نیز همانطور که در بالاتر گفته شد از طریق رعایت استانداردهای پرورش و انتقال این ماده غذایی به دست خواهد آمد.
فلفل دلمهای جز مواد غذایی و سبزیهایی است که تنوع چشمگیر و دلپذیری از نظر انواع مختلف آن دارد. رنگهای فلفل دلمهای پرورش یافته در ایران میتواند سبز، زرد، قرمز، نارنجی، بنفش و … باشد که هرکدام دارای طرفدارانی در دنیا میباشد. از این رو با نیازسنجی خریداران این محصول میتوان به جز مصرف داخلی این ماده غذایی ، تمرکز را بر پرورش انواعی از فلفل دلمهای گذاشت که طرفدار و خریداران بیشتری در دنیا دارد.
معمولاً فلفل دلمهای به رنگ سبز یا قرمز طرفداران زیادی دارد و سایر رنگهای آن نیز میتواند طرفداران و خریداران خود را داشته باشند.
اگر به اقلیم خاورمیانه نگاهی بیندازیم طبیعی است که با وجود آب و هوای گرم و بیابانی همسایگان ایران در حاشیه خلیج فارس و کشورهای عربی ، این کشورها به طور بالقوه میتوانند خریدار و مشتری همیشگی این ماده غذایی تولیدی در ایران باشند.
کشورهایی مانند کویت، امارات یا قطر از خریداران همیشگی این ماده غذایی بوده و کشور عراق با توجه به وجود مرزی طولانی و مراودات تجاری مختلف در زمینه فلفل دلمهای هم چشم به محصولات تولید شده در ایران دارد.
وجود سرعت بالای صادرات و تسهیلات و تعامل عراق با فروشندگان ایرانی باعث شده که صادرات این محصول به کشور عراق راحت و چشمگیر باشد. به جز کشوری که همچون عراق با ما تعامل اقتصادی خوبی دارد روسیه میباشد.
روسیه جز کشورهایی با آب و هوایی سرد در نیمکره شمالی میباشد. اقبال مردم این کشور به انواع مختلفی از فلفل دلمهای باعث شده که این کشور با توجه به روابط نزدیک آن با ایران به عنوان مشتری پر و پا قرص این ماده غذایی در آید.
در فروش فلفل دلمهای به عراق با توجه به مراودات گمرکی و حمل و نقل سریع حساسیت کمتری در صادرات و واردات این ماده غذایی وجود دارد. ولی در مورد روسیه به مانند کشورهای حاشیه خلیج فارس با توجه به حساس بودن این کشورها در زمینه رعایت استانداردهای محصولات غذایی وارداتی و همچنین وجود رقیب در زمینه صادرات فلفل دلمهای به این کشورها نیاز است که تمرکز بالایی در زمینه رعایت استانداردهای پرورش، بسته بندی و نگهداری و انتقال این محصول کشاورزی به کشورهای یاد شده صورت پذیرد.
به جز کشورهای یاد شده آسیای میانه و کشورهای همسایه شرقی و شمال شرق ایران نیز پتانسیل بالایی دارند که وارد کننده این محصول غذایی شوند و لازم است که در سالهای آینده با ارائه فلفل دلمه صادراتی خوب و با کیفیت، به خوبی از این بازار خرید هم بهره لازم گرفته شود.
استان اصفهان از جمله استانهای پیشرو در زمینه تولید و توزیع فلفل دلمهای برای مشتریان درون استانی و همچنین سراسر ایران و در نگاهی بلندمدت برای مشتریان بالقوه و پر و پاقرص بینالمللی است. فلفل دلمهای صادراتی اصفهان دارای انواع مختلفی است و این نوعها بر مبنای رنگ فلفل دلمهای مشخص میگردد که شامل سبز، قرمز، نارنجی و زرد است و محبوبترین انواع فلفل دلمهای اصفهان فلفل دلمهای سبز و قرمز میباشند. معمولا فلفل دلمه ای به رنگ سبز دارای طعم و تندی بیشتری است و فلفل دلمه ای با رنگ قرمز از این نظر ملایم تر می باشد.
فلفل دلمه ای اصفهان را می توان به صورت خام و دورچین، به صورت کبابی و همچنین در سالاد یا غذاهای مختلف مورد استفاده قرار داد.
فلفل دلمه صادراتی اصفهان با طعم و مزه عالی و ستودنی که دارد، پتانسیل این را دارد که به کشورهای گوناگونی صادر شود ولی اولین مشتریان بالقوه این محصول کشاورزی محبوب استان اصفهان کشور عراق و روسیه میباشند.
کشور عراق با توجه به اقلیم گرم و خشک از مقصدهای محتمل فلفل دلمه ای اصفهان و روسیه با توجه به نیاز بالای بازار آن به فلفل دلمهای از مشتریان قابل توجه این محصول کشاورزی میباشند و از این نظر در مکان اول قرار دارد. کشورهای دیگر مانند امارات، قطر، سوریه یا کویت از مقصدهای احتمالی فلفل دلمهای صادراتی اصفهان هستند.
سایت تبلیغاتی دورگو از جمله سایتهای قدرتمند و مؤثر در زمینه فروش محصولات عمده در زمینههای مختلف میباشد. جهت اطلاعات بیشتر با این سایت و بهرهگیری از خدمات آن میتوانید آگهی محصول مورد نظر خود را ارسال و از مزیتهای چشمگیر آن بهرهمند شوید.
اصفهان، خیابان جی
09138699984
bazarnew94@gmail.com
از 8 صبح تا 12 شب